Boek

Lezer boek Duurzaam pionieren in het onderwijs

   Dit boek is het ideale reisgezelschap voor changemakers in het onderwijs     

Oproep tot verandering

We willen onze kinderen niets liever dan het best mogelijke onderwijs bieden. Maar al onze inspanningen en goede intenties ten spijt, lijkt het alsof we er niet in slagen om duurzame onderwijsontwikkeling adequaat vorm te geven. De oproep tot fundamentele verandering in het onderwijs klinkt steeds luider. De vernieuwingsvraagstukken en uitdagingen waar we als school, onderwijsteam en professionals mee te maken hebben, nemen toe in complexiteit. 

  • Hoe kunnen we deze uitdagingen het hoofd bieden? 
  • Hoe kunnen we werkelijke innovatie en diepgaande verandering in het onderwijs mogelijk maken?
  • En op welke manier kunnen we dat doen, zonder dat we de fouten uit het verleden herhalen?

Baanbrekende professionals

In deze baanbrekende tijd staat een nieuwe generatie onderwijsprofessionals op. Professionals die nieuwsgierig, empathisch, moedig en creatief zijn. Die een gevoelsmatige kloof ervaren tussen waar we nu staan in het onderwijs en hoe het idealiter zou kunnen zijn. Professionals die open staan voor onderzoek, ontdekking en experiment.

Op ontdekkingsreis

Duurzaam pionieren in het onderwijs nodigt uit om op een authentieke en betekenisvolle manier bij te dragen aan de transitie in het onderwijs. Het vraagt van de lezer een persoonlijke ontdekkingsreis en overtuiging om deze ervaring in te zetten om:

  • anders te leren kijken naar veranderingen en vernieuwingen
  • een andere professionaliteit te ontwikkelen
  • andere voorwaarden te scheppen voor innovatie en vernieuwing
  • samen vorm te geven aan duurzame onderwijsontwikkeling of dat nu op het niveau is van de les, de klas, het team, de afdeling, de school of het instituut. 

Ben jij klaar voor verandering? Ben je klaar voor het avontuur?

Sneak peek